Badrumsprojekt i det lilla

Eftersom många av de bilderna jag tar upp i bloggen är väldigt lyxiga och kanske långt ifrån verkligheten tänkte jag berätta om ett projekt vi har haft här hemma. När vi skulle bygga en ny toalett med dusch kunde jag inte få den här storslagna bilden från Boffi ur huvudet. Det är det mest urtjusiga badrummet jag någonsin sett och mitt i prick min stil.

Because a lot of images that I show in this blog are very luxuary and far away from most peoples reality I want to tell you about a small bathroom at home. When we were going to build this I couldn’t get this image of Boffi out of my mind. It was the most beautiful and stylish bathroom I’ve ever seen.

Jag ville väldigt gärna ha något i den här stilen, men det var ju inte helt lätt. För det första är vår lilla toalett bara ca 4,5 kvm och 1 meter av Boffis bänkskiva med hurts under och vask i, på det sättet som de visar på bilden, kostade löjliga 97 000:- hos Geco. Jag tog kontakt med Fabriksgatan2 i Lund och frågade om de inte kunde göra något liknande efter mina mått och som man sen bara målar svart istället för faner som Boffi har. Naturligtvis skulle det tåla vatten och vara anpassat för ett badrum. Det kunde de för en tiondel av priset. Sen beställde jag en vask från Durat i Finland som hade lite matt och stenliknande yta för ca 10 000:-. Svarta klinkers på golvet och resten målades vitt. Jag ville absolut inte ha en massa kakel på väggarna utan jag ville ha just de här enkla släta och vita väggarna Jag fick besked på att det inte ska vara något problem. Enligt expertisen är kakel mest en dekoration, fuktspärren sitter ändå innanför. Jag känner mig rätt nöjd även om det inte direkt är någon storslagen likhet med den ursprungliga bilden.

.
I really wanted something like that, but it wasn’t easy. First of all our little bathroom was only about 15 square ft and 3 ft of Boffis bench with a small drawer and the zink just like in the picture was about 14 000 USD at Geco in Stockholm. I talked to Fabriksgatan2 and asked if they could do something similar with only black water resistant paint instead. This was no problem and I only had to pay about a tenth of the price. Then I ordered a washbasin from Durat in Finland that had that stone look that I wanted, this cost about 1500 USD. Black tiles on the floor and just white paint on the walls. It does’nt look like the original inspiration picture but I like it.


16 Kommentarer
 1. livlös
  livlös says:

  Tycker det blev riktigt läckert. Det enda som saknas är ytan. Men det är väl inte så konstigt då inspirations-badrummet ser ut att ha en yta likt mitt vardagsrum.

  Svara
 2. Anonym
  Anonym says:

  vasken i sten är dyr, ja, men den finns också i keramik och då är den rätt billig, minns inte den exakta priset men någonstans kring 600€, alltså bara 6000 kr. Hos en Boffi Studio (Solferino) i Milano. Vill man ha Boffi är det bäst att åka till Italien. Det är helt andra priser än hos Geco.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.