Gert Wingårdhs eget sommarhus

Gert Wingårdh är en av mina favoritarkitekter. Därför är det extra kul att få se hur han själv har det hemma. I senaste numret av Residence finns hans och frun Karins sommarhus med i ett stort reportage. Måste säga att jag tycker fasaden är gräslig – Gert, vad tänkte du på? … men det är riktigt häftigt inrett med limegröna väggar och en annorlunda arkitektur med ljus genom springor i sovrummet. De coola lamporna som hänger med skärmen ända uppifrån taket är Karin Wingårdhs verk. Bilder från Residence.

.
Jag har inget emot stilen med lådor staplade på varandra i olika former, men det här, nej.. det är inte snyggt Gert.
11 Kommentarer
 1. Wilma
  Wilma says:

  Jag fick precis samma känlsa när jag bläddrade, såå häftigt inne och helt fel ute.
  Jag är en limegrön tjej, så är det bara så där föll jag extra.

  Svara
 2. C-ro
  C-ro says:

  Jag måste faktiskt säga att jag INTE håller med dig om den exteriöra biten, tycker att den svarta fasaden, med de extremt fräcka fönsterspalterna ger ett otroligt fräckt intryck. Inte bara på ljusreflexerna inne i huset, utan även när ljuset kommer ut genom dem. Mycket inspirerande tycker jag.

  Svara
 3. solåkra
  solåkra says:

  Den limegröna väggen var bara hur cool som helst. Men utsidan är som du säger, inget vidare. Jag har tyvärr sett flera skräckexempel på modern arkitektur, signerat mr Wingårdh och då gillar jag ändå moderna byggnader

  Svara
 4. Susann Larsson
  Susann Larsson says:

  C-ro, du missförstår mig, den svarta fasaden är urhäftig. Det är den nedersta bilden med högra utbyggnaden som jag inte gillar, trots att jag är väldigt förtjust i den stilen med fyrkantiga lådor.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.