På spaning i London, Mint, Espacio, Heals…

Ja, det var ju rätt mycket jag hade tänkt hinna med på mina vandringar i London. Jag hade läst att det fanns en butik på Wigmore street – Mint – som tydligen var en av Paul Smiths favoritbutiker och den var jag lite nyfiken på. Den var rätt liten kan jag säga och det var några få utvalda saker. Det var en udda blandning av barockt och konsthantverk, men om jag förstod det rätt så ändrar sig sortimentet rätt ofta beroende på vad butiksägarna hittar. De verkade också jobba mycket med uppdrag till speciella kunder. Helt klart en spännande butik.

Därefter tog jag mig till Kings Road där jag hittade bland annat Espacio. Det är en designbutik med ett stort brett sortiment av designmöbler m m. Ett exempel är den här lampan som jag inte har sett tidigare eller om det kanske bara är färgen jag inte känner igen. De har en bra hemsida med hela sortimentet.

På Kings road ligger också Heal’s som har massor av porslin, glas och prylar. Perfekt för julshopping om det inte hade känts lite för tidigt för det. Funderade på att köpa med mig de här, Urban Bar, martiniglasen hem, men avstod i sista stund. Vilket jag säkert kommer att ångra.

4 Kommentarer
 1. Anonym
  Anonym says:

  Jag gillar också Mint. Annars, Twentytwentyone och SCP gillar jag också. Det är en bit till men i Paris finns det en ceramikaffär som heter Astier de Villatte och ett designhotell, Amour som är värde att besöka.

  Svara
 2. Susann Larsson
  Susann Larsson says:

  Hej anonymous, det är så mycket man vill se när man väl är i London. Tyvärr hann jag inte med Twentytwentyone, hade det med på min lista. Får ta det nästa gång. Tack för bra tips i Paris!

  Svara
 3. Anonym
  Anonym says:

  Varsågod! Jag ska snart till Paris igen och hoppas jag kan besöka Sentou Galerie i Marais. De verkar ha roliga grejor också. Jag är japan och bodde i Sverige länge så gillar jag skandinaviska design. Twentytwentyone och SCP har rätt så många produkter från Norden. Hotel Amour är ett hotel som har fått inspiration från japanska lovehotell. Men det är ett vanligt design hotell och har dekorerat varje rum till olika inredning. Men de använder också Marimekko och danska möbler från midcentury. T ex M&M och Pierre le Tan har skött dekoration på något rum. Rummet som jag fick var hel svart utan toalettdörr. Det finns ingen telefon, tv, kylen osv. Men man kan koppla ipod och trådlösinternet från datorn. Man får Kiels duschkrem och mineralvatten från Fiji. Hotellet är omtalande i Japan. Personalen är scyssta och det ligger i Pigalle också trevligt. Inte dyrt heller. Men om jag hade råd skulle jag vilja prova Murano Urban resorts svit. Det sägs man får privat pool på takvåning.

  Eftersom jag gillar ceramik kan jag också rekommendera Ceramica Blue i Portobello (Blenheim Crescent).

  Jag kan aldrig bli rik…

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.