Är det rummet eller sakerna som gör det?

I ett av mina tidigare inlägg kom det en kommentar från Hannele – ’Är det rummet eller sakerna som gör det..’ Det kan man verkligen fråga sig, väldigt ofta. I reklamsammanhang överdrivs ofta interiören för att sälja en kanske alldaglig produkt. De här bilderna är från en lokal som via Shootfactory går att hyra för fotografering. Först tyckte jag att det ser ut som husockupanter som möblerat ett rivningshus med containerfynd. Efter att ha tittat på bilderna en stund inser jag att jag tycker om dem fast de egentligen inte är särskilt snygga. På något underligt sätt så är det inte heller möblerna som gör det.

In one of my earlier posts there was a comment from Hannele that was something like ’Is it the room or the things in the room that is the point’. In these pictures from Shootfactory I can’t put my finger on what it is exactly, but I like them, even if the interior is almost ugly. And it’s not the furniture that is the point.
9 Kommentarer
 1. Lotten
  Lotten says:

  Oj, vilken svår fråga… jag tror att det är en kombination. Både rummet och möblerna måste funka ihop och intragera med varandra. Därmed inte sagt att det måste vara 70-tals möbler i ett 70-tals hus, funkismöbler i ett funkishus osv….

  Svara
 2. Frida
  Frida says:

  Tänkte bara passa på att tipsa om att vi har avslöjat vem som gjort mönstret till More of Scandinavias nya kollektion. Det är en bloggare som gjort kometkarriär…gissa vem 🙂

  Svara
 3. Sandra
  Sandra says:

  Rummet, ljuset, möblerna och dess placering….Men jag tror framförallt att betraktaren måste vara mottaglig för antingen den känsla eller vision inredaren hade när rummet inreddes…eller duktig på att skapa sig egna och se det vackra i enkla saker.

  Bilderna i inlägget har själ! 🙂

  Svara
 4. Susann Larsson
  Susann Larsson says:

  Åh, vad kul med så många kommentarer.
  Signe, något i kombinationen är det helt klart.
  Vildängel, ja, det händer ju ibland.
  Lotten, en fungerande kombination helt enkelt.
  Snälla alla som läser detta gå in på Cultdesign, Frida behöver tydligen fler läsare!
  Att ha det gott, kul att du uppskattar dem.
  Hannele,det är det som är så bra med inredning, man slipper liksom ifrån den biten. (Ursäkta, har ni den fåtöljen i storlek 40?)
  Sandra, jag tror du har rätt i det!

  Svara
 5. Hemmarikets Charlotte
  Hemmarikets Charlotte says:

  Jag tror att det är kombinationen av strukturer som i detta fall det ruffa i kombination med det nya helt oförstörda och såklart ljuset. När man letar objekt att fota är det fräst ljusförhållandena som gör det lilla extra och som man letar efter.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.