Veckans tips 5: Tänk praktiskt och ekonomiskt!

Åh, vad snyggt, så vill jag ha det … idag! De flesta av oss som tycker det är kul med inredning har nog lite problem med det här. Det finns inte obegränsat med pengar och man har inte möjlighet att byta ut inredningen allt eftersom man hittat något annat kul eller tröttnat på det man har. Samtidigt finns det ju så otroligt mycket häftigt som man vill ha och varje gång man ser något nytt så surrar tankarna iväg. Att realisera allt är ju omöjligt. Bild på soffan ’Erman’ från Mdf.

Så mitt femte inredningstips måste bli: – Tänk praktiskt och ekonomiskt! Håll dyra saker i enkla former och i neutral ton. Visst låter det fånigt enkelt, men det är inte helt lätt. Det här är det tipset som jag själv är mest kluven inför, eftersom jag älskar färg. Trots det måste jag säga att när det gäller stora investeringar som kök, badrum, inbyggda bokhyllor m m vinner man i längden på att hålla sig till en lite mer neutral framtoning både när det gäller färg och utseende. Bild – ingen har väl missat Sköna Hems framsida nr 11/2006.

Problemet blir ännu större när det gäller möbler som soffor, fåtöljer, matbord m m. Kanske vill man verkligen ta ut svängarna för en gångs skull och älskar en speciell färg eller satsa på drömsoffan fast den kostar fyra månadslöner. Det är så klart subjektivt men det som är poängen är att du mår bättre om det går att ändra när du tröttnar. Om ändra sen betyder att du köper en ny eller aldrig köpte den där spektakulära är upp till dig. Det är enklare att i efterhand förändra en beige soffa med ilsket orange kuddar än en orange soffa med beige kuddar.
Ibland kanske det man tycker mest om inte heller är det bästa praktiska valet. Hur många är det inte som älskar vita soffor och har småbarn. Det går inte så enkelt är det. Det spelar ingen roll om tyget går att ta av och tvätta. Du kommer inte att ha det mer än ett par år. Men måste man så måste man och tänk då på att åtminstone köpa en billig soffa eller kanske räddningen är IKEAs vita skinnsoffa ’Arild’.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.