Vita golv – hur göra?

Inget ont om våra svenska ekparketter, men titta så snyggt det blir med ett vitt golv. Men det är inte helt problemfritt, för vilka alternativ finns. Måla ett befintligt trägolv vitt, jo men det känns lite synd om det nu är en vacker fiskbensparkett. Vit klinkers, nja den kalla känslan i vårt klimat. Vit plastmatta, nej usch eller? Epoxygolv eller flytlackat på befintligt betonggolv, visst men slits tydligen lätt och blir repigt förutom att det blir väldigt hårt. Så hur göra – har du något bra tips?

Isn’t this white floor just beautiful? Images from Light Locations.15 Kommentarer
 1. Pethra
  Pethra says:

  Jättesnyggt med vita golv. Har dock inga bra idéer. Vore det ett gammalt trägolv kunde man ju bara måla över det, men som sagt, fiskbensmönstrad parkett känns lite galet.

  Svara
 2. leia
  leia says:

  Underbara blogg!!!
  Hittade hit idag och det är den första inredningsbloggen som har fallit mig i smaken.

  Själv drömmer jag om väldigt vitbetsade golv…det ska jag ha en vacker dag.

  kramar å tack för en härlig blogg som sagt.

  Svara
 3. Kalle på Svartpeppar
  Kalle på Svartpeppar says:

  Ja det är helt underbart fint. En svävande känsla och det ljusa upplyftande… jag ångrar att jag inte måladet mitt gamla trägolv vitt istället för lägga in ekparkett. Ek, jag hatar det haha. Det är fint med vitlasyr men just nu hade jag valt helt täckande vitt målat råplank. Underbart. Men klart, det kräver ju ett gammalt hus/lägenhet som har det under alla lager. Jag gillar antracitgrå klinkers med. Det är fint. Men trä ger en varmare känlsa.

  Man blir aldrig nöjd och vill alltid göra om. Design gör en sjuk haha.

  Svara
 4. Susann Larsson
  Susann Larsson says:

  Johanna, ja kanske det. Trevlig helg du med.
  Pethra, nej det hade känts om ett helgerån.
  Leia, tacka gulliga du för din kommentar, den gör mig jätteglad.
  Kalle, vitt målat råplank, ja men det skulle ju kunna funka om man lägger nytt också. Designsjuk, ja det är en viss risk för det.

  Svara
 5. Karin A
  Karin A says:

  Ja det beror förstås på var någonstans det ska vara. Jag gillar ju fiskbensmönstrad ekparkett i de flesta fall och skulle nog inte byta ut den…

  Linoleumgolv (varför inte helvitt) skulle säkert funka på en del ställen.

  Ha det gott och kul att du kikade in hos mig! 🙂

  Svara
 6. Mia
  Mia says:

  Jag tycker rummet blir så svävande och kallt. Ska man ha ett vitt golv vill jag nog ha en annan färg på väggarna för lite tyngd i rummet.

  Svara
 7. Hemmarikets Charlotte
  Hemmarikets Charlotte says:

  Ett litet trix för att få det något mer praktiskt är att lägga i en uns grå pigment. Inte vitt och inte grått vips är det lite mer hanterligt. Funderar själv på att måla ett grangolv hemma…

  Svara
 8. Anonym
  Anonym says:

  Vita golv är underbart, jag hade beiga trista Linoliumgolv i hela lägenheten…URK!! Så jag ringde en golvfirma och frågade om man kan måla Linolium?! Det kan man!! Dom sa att jag skulle skaffa RUSTIBUS-färg, finns på välsorterade färgaffärer. Jag skaffade vit Rustibusfärg och målade alla linoliumgolv. Det blev fantastiskt fint och med två lager så är det lika fint efter 4-5 år och inte alls svårt att hålla rent, nästan enklare än linoliumgolvet faktiskt och inga repor eller dyligt, inte ens i köket. Bästa jag gjort för hemmet, vilket lyft!!! Kan jag verkligen rekomendera, älskar mina golv!!

  Svara
 9. Anonym
  Anonym says:

  Jag har precis idag slipat tre olika rum (parkett och laminat)hemma och skall imorgon måla alla tre med vit golvfärg. Skriver om renoveringsblogg på: trippelfarsan.blogspot.com

  Svara
 10. Harald Hynell
  Harald Hynell says:

  Hej Susann, vi har tagit fram en serie av tunna HDF-golv speciellt för att målas på. Vi kallar serien för Woodfiber då den består till 100% av en träfiberskiva.
  På vår hemsida har vi en del bilder på hur det kan se ut efter målning (finns ju dock hur många varianter som helst…) Vi har även ett visningsrum i Viken om man vill titta lite närmare på golven.

  http://www.bjoorn.se/woodfiber/

  Harald

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.