Susann Larsson

Susann Larsson

Foto: Peter Erlandsson

Vem är då Susann Larsson? Jo, jag jobbar som frilansskribent inom området inredning och trädgård. Min bakgrund med en fil kand i företagsekonomi ledde mig först till femton år som ekonom.

Företaget Purple Area AB startade jag 2006 som en följd av mitt stora intresse för inredning. Till en början inredde jag kontor åt olika företag men även en och annan läkarmottagning och något senare även en restaurang.

Bloggen startade jag för att den skulle ge mig många nya intressanta uppdrag, vilket den också gjorde. Under en period skrev jag förutom min egen blogg även ”SvD:s inredningsblogg” och bloggen ”Hemma med Susann” för Sydsvenskan.

Jag spenderade tre spännande år som redaktör för Metro Bostad i Malmö, ett fantastiskt kul uppdrag.

Efter mina år som redaktör blev det naturligt att fortsätta skriva, så nu frilansar jag som skribent för olika inrednings- och trädgårdsmagasin. Jag gör både hemma hos-reportage och trädgårdsreportage men skriver även mindre artiklar om inredning, design, trender och resor. Jag gör också rena stylingreportage. Under fliken ”mina uppdrag” har jag samlat några exempel på vad jag gör och har gjort.

Bloggen, som numera ligger i sin helhet på den här sidan, har utvecklats genom åren. Från att ge inredningstips till att visa olika internationella hem, handlar den numera mest om mitt eget hem. Sedan trädgårdsintresset ökat har det blivit mycket bilder från min egen trädgård. Idag är inläggen på bloggen inte så många utan ligger istället på instagram, se @purplearea1 och @mallorca_bypurplearea

Välkommen till min hemsida och bloggen, som faktiskt funnits i 17 år!

Namnet Purple Area… kommer av den rosalila färg som var min favorit när jag började blogga, men också av att färgen lila, enligt gammal symbolik står för något som är ”pompöst och märkvärdigt” vilket jag tyckte passade bra in på en blogg där man tipsar och ”förstår sig på”. Alltså på något sätt gör sig lite märkvärdig.

Purple Area AB

Åkervägen 6,

234 34 Lomma