Femte dagen på pulver

I förra veckan så bestämde jag mig för att börja banta, ja nu jäklar ska jag gå ner 10 kg. Istället för att gå till viktväktarna som jag gjort tidigare när det blivit för mycket så ville jag prova något där man slipper beräkna och skriva upp hela tiden. Så jag bestämde mig för Extravaganza. Ganska dyrt får jag nog säga eftersom man förbinder sig till att betala en avgift i ett helt år, men å andra sidan kan det vara värt det om jag går ner ’och’ håller vikten. Målet att gå ner är väldigt snabbt – till siste maj ska jag nått min målvikt. Puh! Så nu är jag satt på pulverdiet – soppa eller shake tre gånger om dagen. Till att börja med blir det tre veckor pulver. Idag är det min femte dag och det är rätt tufft måste jag säga. Enligt all expertis så blir man pigg men åh nej inte jag inte, jag är urtrött plus att hjärnan har stannat. Den är ju van vid socker och coca cola och strejkar helt enkelt.

Bilder från Hotell Clarion Sign som jag hade förmånen att bli guidad runt på vid senaste Stockholmsresan. Tydligen är det så att de har delat in våningarna efter de nordiska länderna så man kan få ett hotellrum inrett i finsk stil eller i dansk stil eller…

During my last trip to Stockholm I joined a guided tour around the Hotel Clarion Sign, I didnt stay at this hotel I was already booked at another one, but it looked really nice. Maybe next time. The hotel is all in Scandinavian design and you can choose if you want to stay in a room with Danish interior or Finish interior…

Foto Purple Area
15 Kommentarer
 1. baratradgard
  baratradgard says:

  Din inredningsblogg är såklart inte rätt forum att diskutera kost men har du testat lågkolhydratkost som populärt kallas LCHF? Pulverdieter gör ingen glad men du kommer såklart att gå ner duktigt i vikt. Se upp när du är färdigbantad så att du lägger om till en kolhydratfattig kost så du får behålla ditt smala snygga jag sen.

  Lycka till! Och avsett hur opigg du känner dig så är det som vanligt inspirerande inredningsbilder du visar upp!

  Svara
 2. Proforma - Irene
  Proforma - Irene says:

  Ohhh… vad snyggt det var med orange!!!

  Usch ja… jag har också en massa kilon som måste bort. Jag gick ner 8 i höstas men tappade tråden (har inte hittat den än!) och tre kom snabbt tillbaka… det är ju så lätt att halka in i gamla vanor. Har prövat flera metoder men den som är klart bäst för mig är att äta lite kolhydrater, då blir man dessutom pigg. Pulverdieter och soppor skulle jag aldrig klara, för enformigt!
  Lycka till!

  Svara
 3. Susann Larsson
  Susann Larsson says:

  baraträdgård, ja det har jag eller i alla fall något liknande och det funkar bra. Men just nu vill jag få fart på mig själv lite med den här pulverdieten. Sen kommer jag köra en mer lågkolhydratkost resterande efter det.

  Irene, visst är det snyggt med orange!

  Svara
 4. Anna / Sand´s Drömmar
  Anna / Sand´s Drömmar says:

  Låter som tortyr! 😉

  Om du har vant dig vid mycket socker och ola så skulle ju en kolhydratfattig kost (LCHF) göra susen för dig. Med den får du ju dessutom äta dig mätt.

  Även om man lyckas med en pulverdiet, vilket det krävs en enorm diciplin för, så kommer ju kilona tillbaka lika snabbt om man återgår till samma gamla vanor.

  Rekommendrar dig varmt boken Hjärnkoll på vikten samt Matrevolutionen. Finns på AdLibris.

  Svara
 5. Angelica E
  Angelica E says:

  Heja heja!!!! Jag äter Optifast, samma som läkare skriver ut till människor som ska göra en magsäcksoperation, och det fungerar alldeles strålande! Det är första gången som jag äter pulvershakes och nu efter 6:e dagen har jag gått ner 4,5 härliga kilon! Gissa vad det gör för humöret!!!! Jag har många kvar, men jag kämpar och kommer att klara detta 😀

  Sen när jag är färdig med detta så är det kött, fisk, skaldjur och sallader som gäller ! Älskar vrkligen LCHF- metoden, men jag behövde en rivstart!

  Lycka till och kämpa på! Sommaren är snart här och man vill vara piggelin och fräsch.

  Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaam från ett soligt Palma!

  Svara
 6. maria westerlund
  maria westerlund says:

  Intressant med olika inredning för varje land. Ett tema som jag funderar mycket på så här mitt emellan Sverige och Finland! Tänk att det skiljer sig så mellan två grannländer. Häls. miaw åland/finland

  Svara
 7. Tina
  Tina says:

  Låter tufft, men säkert effektivt! Har sjäv kört Nutrilette pulverdiet i perioder, men endast under 2-3 veckor för att tappa ett par kilon snabbt. Sedan några veckor kör jag GI-metoden, är inne på 4:e veckan nu och har redan tappat 5 kg! Är inte hungrig, äter mig mätt under hela dagen men undviker all typ av socker och håller kolhydratintaget under 40 g/dag så här i början. Kan varmt rekommendera detta om du skulle tröttna på pulver! I Ola Lauritzsons böcker finns all info man behöver.
  Lycka till!
  Ps. Hotellet ser fantastiskt ut!

  Svara
 8. Susann Larsson
  Susann Larsson says:

  Malin, jag har en Canon EOS 350 D som är några år gammal. Objektivet är ett 50 mm fast som jag tycker funkar bra inomhus eftersom bländaren går ner till 1.4. Nackdelen är att bilden blir lite snäv och inte så vida bilder.

  Svara
 9. Anonym
  Anonym says:

  Har precis gått igenom samma som du och gått ner 13kg det är underbart! Fungerar fin fint att hålla vikten efteråt då att kunna prova kläder och de sitter fint är en underbar motivation. Dock får inredningsintresset ta lite stryk då det numera slinker ner både en inredningstidning och modetidning…när jag är och handlar! Kör hårt du kommer bli piggare och iallafall lite klarare i knåppen! Mitt tips är att om du orkar kör på helfart till du gått ner allt du vill…låter skit tufft men då är du klar och det går så sjukt mycket fortare än med halvfart! Lycka till!

  Svara
 10. Susann Larsson
  Susann Larsson says:

  Tack för alla kommentarer, så kul att det är så många som engagerat sig i det här och kommit med en massa goda råd. Nu var jag egentligen inte ute efter råd utan egentligen mest att om jag skriver det här på svart och vitt så kan jag inte smita undan sen. Det mesta av det som nämnts (LCHF, GI, Lauritzson) har jag också provat tidigare och gillat men den här gången ville jag köra ett lite tuffare tempo. Så allt det där blir ett senare kapitel. Tack för att ni peppar mig! Och jodå, det finns visst något som heter banta. Så det så.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.