Marylebone High Street

En väldigt trevlig och mysig gata med både bra inredningsbutiker, klädesbutiker, delikatesshörnor och trevliga fik är Marylebone High Street. Det är en tvärgata till den välkända butiksgatan Oxford Street, mitt i London, men heter i början James Street. Följer man James street som är en liten gata fullsmockad med trevliga restauranger så kommer man sen till Mandeville Place där bl a vårt hotell The Mandeville ligger, och fortsätter man ytterligare så kommer man efter några hundra meter till Marylebone High Street. Mitt i centrum, men ändå med ett skönt lugn. Här hittade vi flera mysiga butiker, här är några av dem. Bilderna är mina egna om inget annat anges. Hela shoppinglistan från min resa till London hittar du under kategorin ’Shopping London’.

The White Company. En butik nästan helt i vitt, men kläder, badrumsdetaljer, bäddlinne, handdukar och t o m lite för köket. Vacker och inspirerande butik.

Brissi, en butik med inredning i fransk stil. De skriver på sin hemsida att det är shabby chic, men det är inte den stil vi är vana vid hemma, det här är mer chict och franskt elegant. Mycket vitt, naturligt linne, antika stolar, silver och glittrande prismor.

Paul Smith, har en liten butik på den här gatan med massor av roliga prylar. Här finns skor, väskor, manschettknappar, hattar, böcker och festliga accessoarer. Hittade en bok här som hette ’Gentlemen of Bakongo’ och som var en härlig färgglad bok om hur männen i Bakongo lever och klär sig. Väldigt typisk för Paul Smith och hans sätt att få inspiration från resor och andra kulturer. Köpte den tyvärr inte. Bilderna kommer från Paul Smiths hemsida samt ebay.

Fired Earth har en stor butik med både möbler, kök och inredning. I källaren finns även deras kända kakelplattor.

The Conran Shop, är ett givet kort när man är i London och på Marylebone High Street ligger en av deras butiker. Här märktes den senaste trenden med vintage, industri, färger och mönster väldigt mycket.

3 Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.