Ska allt fram till 1:a advent ?

Enligt Hannele så ska alla julsaker fram till första advent. Själv tar jag bara fram adventsljusstaken alltså den med ett ljus för varje söndag. Runt Lucia tar jag fram lite mer ljus och kanske lite juldekorationer och ungefär en vecka innan julafton så köper vi gran och klär den. Så hur brukar du göra? Bild på lökar i vinglas från Boligmagasinet.

23 Kommentarer
 1. Johanna.B
  Johanna.B says:

  Inga julsaker före första advent, det är min regel som jag försöker hålla starkt på. Efter det får det va hur mycket jul det vill. Granen däremot infinner sig inte i huset förrän några dagar innan julafton och kläs absolut inte tidigare än kvällen innan! Traditioner är till för att hållas! 🙂

  Kram
  /Johanna

  Svara
 2. Sussi
  Sussi says:

  Första advent, ljusstake med 4 ljus och stjärna i fönstret.
  Dagen före julafton kommer resten fram. Nuförtiden blir det mindre saker och mer lugn och ro!

  Svara
 3. Linda
  Linda says:

  Jag vill pynta rätt tidigt, det är före jul som jag uppskattar dekorationerna som mest. Jag klär granen en vecka innan jul och tomtarna kommer fram redan runt Lucia 😉

  Svara
 4. Hanneles jul
  Hanneles jul says:

  Ja, det säger 85% som har röstat hos mej
  (resten säger Lucia, eller inte alls).

  Och julen slutar Tjugondedag Knut 13 januari, säger majoriteten). Har man jul bara EN dag, så blir det ju tråkigt stressigt bara..

  Svara
 5. Pethra på Design och Inredningsbloggen
  Pethra på Design och Inredningsbloggen says:

  Jag gör lite olika, men oftast fram med adventsstjärnor och adventsstake till advent. Och kanske en gren med julkulor. Det dyker upp lite allt eftersom. Men väldigt tomt på tomtar, vi har bara en. Så fort jul är över vill jag ta bort allt med en gång. Granen klär vi kring Lucia.

  Svara
 6. Susann Larsson
  Susann Larsson says:

  Vad kul att så många svarat och delat med sig av sina pynt-traditioner. Just här verkar det ligga lite senare än 1:e advent, men Hanneles undersökning ger trots allt svar på tal. Kul med en riktig undersökning. Kan det vara så att de flesta kanske tycker att det ska vara den 1:e advent men att det sällan blir så.

  Svara
 7. Lawn Mowers
  Lawn Mowers says:

  I am sure every one who check outs this blog loves the way the post is presented. I can’t live without posting a comment on it. Every thing is nicely placed, well planned theme, Truly catching.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.