Varför heter inte myrastolarna åttanstolarna?

En kompis sa till mig en dag att hon ville ha tag i ’något liknande som de där åttanstolarna’. Jag blev helt frågande, tänkte vilka då, är det något jag har missat. ’Jo, men du vet de där jättevanliga stolarna som finns i en rak modell och en som är lite mer rund’ sa hon och gav mig en blick som om det var något jag borde veta. Det tog mig mer än en stund att komma på att det var Myranstolarna av Arne Jacobsen hon menade. Ja, det låter ju logiskt, man kan ju fråga sig varför heter de inte ’åttan’ istället? Bild från Fritz Hansen, Alvhem.

9 Kommentarer
 1. House of Jammi
  House of Jammi says:

  Åttan stolen hade ju faktiskt passat bra ihop med sjuan stolen också… och nu börjar man undra varför sjuan heter sjuan – det ser ju inte ut som en sjua precis.

  Svara
 2. Niklas
  Niklas says:

  Myran (åttan) liknar en myra, själva (myr)huvudet typ. Siluetten/profilen på Sjuan bildar formen av en sjua.
  🙂

  Svara
 3. Susann Larsson
  Susann Larsson says:

  Anna, ja ibland är det kul att se saker och ting utifrån, snarare än infrån min nördhjärna.
  Karola, ha en bra söndag, du med!
  House of Jammi, jo men den gör ju det och Myran både en myra och en åtta beroende på hur man ser det.
  Niklas, 🙂
  Pethra, så jag var lite rolig i alla fall.
  Annika, nä precis.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.