Den grå färgen

Jag får ofta mail med frågan vad det är för färgnummer vi har på väggarna hemma. Men vi har inga grå-målade väggar utan antingen är det betongblock (egentligen är de av cement med cellplast inuti) eller så är väggarna putsade.

Däremot har vi fönstren utvändigt, köket och mitt skrivbord i den mörk grå färgen 8000-N. Fönstren invändigt har vi nyligen målat i en ljus grå, 3500-N. Att bara använda N gör att det blir en färg som bara innehåller svart och vitt och alltså inga andra blå eller gula nyanser. Det här för att det inte ska bli för mycket konstiga krockar när vi har så mycket grått.

Bilden kommer från Beckers via Hus & Hem och angående färgerna står det så här – Väggen och mdf-skivorna är målade i olika grå nyanser av färgen ”Symfoni”, 399 kr/liter, Beckers. Stege, burkar och stol, Evensen Antik. Gul stol i kulör S1080-Y, sprutmålad av Hammarby Industrilackering. Mdf-skivor, Fredells.
2 Kommentarer
  1. Svart, vitt & rött
    Svart, vitt & rött says:

    Mycket fint med grått! Betong är ju charmigt, så det förstår jag att ni valt 🙂 Vi körde också grått nrä vi målade vår panel… som var brunbetsad från början. Vilken skillnad! Kul med lite nytt 🙂 Ha en bra dag!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.