Hjälp – ska jag måla fönsterna?

Jag har börjat tycka att det är för mycket trä överallt hemma hos mig. Så jag funderar på om jag ska måla fönsterna i en grå färg som går ihop med de grå väggarna? Men jag gillar samtidigt trä. Jag kan inte bestämma mig. Eller ska jag måla dem något mer åt det gråsvarta hållet, typ som köket? Eller kanske blir det för mycket grått? Ska jag glömma hela idén och behålla dem som de är i trä? Vad tycker ni? Bilder från fotograf Peo Olsson.


23 Kommentarer
 1. Malin
  Malin says:

  Vad schysst ni har det. 🙂 Jag hade behållt de i trä. Gillar den varma känslan av trä och tycker alltid att det är kul när sådana originaldetaljer finns kvar.

  Svara
 2. Anonym
  Anonym says:

  Åhh, vilket fint hus ni ser ut att ha!! Så stilrent och fint! Har ni designat det själva eller vilken modell är det?

  Absolut fint som det är men vore nog jätte schysst med grått oxå!! 🙂

  Svara
 3. David
  David says:

  Måla inte om! Det här ju hur snyggt som helst med träfönster, bryter snyggt mot betongen och de vita väggarna.

  Svara
 4. Anonym
  Anonym says:

  Är själv lite skeptisk till träinredningar, men hos er tyckte jag att inramningen runt fönstren gav en schysst karaktär och blev ett varmt inslag i den annars strama och rena miljön. Gav också lite 60-talsfeeling. Snyggt. Behåll. 😉
  hälsningar från en tillfällig besökare

  Svara
 5. Anonym
  Anonym says:

  Hej, tycker helt klart att du ska behålla det trärena. Otroligt coolt till den strama och hårda betongen. Kontraster är viktiga för att framhöva olika material.

  Hälsningar Maria, som ofta besöker din fina och inspirerande blogg

  Svara
 6. Anonym
  Anonym says:

  Det känns som att vissa fönster, de till vänster på den nedersta bilden, är i mörkare färg? Annars tycker jag du kan måla dem just mörkare brunt (inte grått) så att de blir i en ordentlig kontrast till de vägghängda hyllorna. Det är fint att bryta av med trä, tror det skulle bli för grått annars.

  /Niklas

  Svara
 7. Anonym
  Anonym says:

  Hej! Jag tycker det är jättefint som det är! 🙂 Kanonfin inredning! 🙂

  Trevlig kväll! /Malin Inspiration & design

  Svara
 8. Linda
  Linda says:

  Jag tycker det är jättefint precis som det är. Dessutom målade ytor är ju lite känsligare, det blir lättare märken och dammet syns mer. Så tänker jag. Nu var jag tråkig kanske 😉

  Svara
 9. Proforma
  Proforma says:

  Det är inte lätt att släppa när man fått något i huvudet!
  Trä runt fönstren i ert hus är snyggt och bryter fint mot väggarna annars är jag inte så förtjust i träfärgat.
  Tror också att det kan bli snyggt med målat. Det är ju för övrigt så mycket trä på golvet så värme får man ändå.
  Inte var jag till någon hjälp där inte… 🙂

  Svara
 10. Mrs Small Town
  Mrs Small Town says:

  Härligt hem ni ser ut att ha!

  Det ser ut som om ni har samma skjutdörrar från Hajom som vi har valt till vårat tillbygge 🙂

  Vi valde vita skjutdörrar och fönster och det passar bra hos oss (nu är vi i och för sig inte färdiga än, men de ser bra ut så här långt).

  Men i eran miljö tycker jag att de träfärgade fönstren harmonierar jätte fint med erat golv och väggskåp m.m. Personligen tycker jag träfärgen på fönstren behövs för mjuka upp den gråa väggens råare stil, risken är att vita fönster skulle göra huset mera stelt och mindre levande.

  Men å andra sidan gillar en del den mer sterila stilen, så allt är ju en smaksak 🙂

  Lycka till!

  /Sara Small Town

  Svara
 11. Susann Larsson
  Susann Larsson says:

  Åh, vad kul att så många har svarat och engagerat sig i mina fönster, festligt också att ni tycker nästan samma sak allihop. OK OK, jag är övertalad, behåller dem som de är (åtminstone ett tag till).
  Någon frågade om vi ritat huset själv, nej det har arkitektfirman SKAPA gjort efter en lång lista önskemål från oss. Skjutpartierna är helt rätt Hajom som Sara gissade.

  Supermycket tack för era råd allihop!!

  Svara
 12. EN INREDOHOLIC
  EN INREDOHOLIC says:

  Träet är vackert mot den grå väggen… om du skulle måla hade jag gjort ngt mörkare grå. Men jag tycker det är väldigt snyggt som det är.. Ger ett snyggt classy lugn över rummet. Du har det såååå smakfullt!
  Kram Jannice

  Svara
 13. kristin
  kristin says:

  först och främst, WOW; gud så snyggt du har det hemma!!! jag är alldeles mållös… och för det andra vill jag bara säga att jag älskar din blogg och tycker den är så enegigivande och inspirerande, i like it a lot!!!! stor kram

  Svara
 14. Susann Larsson
  Susann Larsson says:

  Jannice, tack för dina synpunkter, just nu lutar det mot att måla i någon mörkare grå. Men det är ett stort projekt så det får vara som det är ett litet tag till.
  Kristin, tack gulliga du, alltid toppen med sådana kommentarer!

  Svara
 15. Helene
  Helene says:

  Tycker det är fint med lite trä också.
  Förstår ditt dilemma, har lite samma tankar sjäv i processen med vårt husbygge!
  Kram helene

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.