Lite purple i sovrummet kanske…

Den här bilden får mig att vilja fixa till lite i sovrummet hemma. Speciellt det cerise överkastet, men även det lila, hade blivit ursnyggt i mitt grå sovrum.

Men jag har ett problem, mannen (jag skyller på honom nu) skulle tvunget ha 105 sängar som dessutom är ganska höga. Visserligen är de fantastiskt sköna att sova i, men vill man ha ett överkast på så måste det vara ca 3,20 brett för att funka. De flesta sängöverkast säljs i 2,60 bredd. Det går ju att måttbeställa, men då är de oftast inte så färgglada. Någon som har en bra idé? Helst vill jag inte hålla på att klippa och klistra, sånt brukar alltid sluta i katastrof. Bilden kommer från Living Etc.

12 Kommentarer
 1. nilla|utanpunkt
  nilla|utanpunkt says:

  Klippa och klistra blir det nog, dessvärre. Jag föreslår att du tar ett 260cm och syr på en 30cm bred kant – i avvikande textur förstås, gärna blankt! Precis som det lila täcket på bilden, fast bredare kant. (Om jag nu lyckades förklara detta särskilt bra…)

  Svara
 2. Linda
  Linda says:

  Jag hade samma problem med överkast till vår säng (har nämligen en säng som är 2,30 bred). Jag löste problemet med att köpa två stycken överkast som jag sedan sydde ihop. Hur enkelt som helst och det blev supersnyggt:)

  Trevlig fredag /Kram

  Svara
 3. Kristina
  Kristina says:

  Jag hade samma problem i min förra lägenhet (bred säng). Som tur är så är min bästa vän en riktigt duktig sömmerska och sydde ett åt mig^^ Ibland har man det bra 🙂

  Svara
 4. sanne
  sanne says:

  Eller så har du bara superfina påslakan och struntar i överkastet. Ska jag vara ärlig så bäddar jag sällan med mitt överkast.
  Ha en trevlig helg!
  Sanne/kungkarusell.se

  Svara
 5. Anonym
  Anonym says:

  Du har säkert redan övervägt och förkastat det med det kan ju förstås vara fint med enkla sängkappor. Då räcker ju ett vanligt sängöverkast!

  Svara
 6. Kullan Pullan
  Kullan Pullan says:

  Härlig bild, jag som inte är så lila blev nästan lite sugen.
  Du skulle kunna sy ihop två enkelsängsöverkast till ett stort.
  Lycka till och ha en skön helg.
  Kram Paula

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.