Mintgrönt i lagom dos

Mintgrönt är en färg som jag inte direkt brukar ta in i mitt hem. Kanske beroende på att 80-talets våg av mintgrönt ligger kvar i minnet som en skräckupplevelse. Ett slag fanns allt från brödrostar till joggingoveraller i just den här ljusa gröna. Men det är länge sen nu och kanske är det dags att se den här färgen med nya ögon. För den är faktiskt riktigt fin.. i rätt miljö och i lagom dos. Förresten är det väl ingen som säger mintgrönt längre, färger som kommer tillbaka får alltid något nytt namn. Någon som vet vad den kallas nu? Bilder från stylist Katrine Martensen-Larsen.

14 Kommentarer
 1. ela
  ela says:

  Mintgrön påminna mej också mycket om 80-talet. Jag hade hela vardagsrummet och köket i mintgrönt / vit och mycket mörka möbler. Och jag tyckte att det var såååå snyggt! Men jag skulle väl just därför fortfarande har svårt att ta i just den färgen.
  Men bilderna du visar är faktist snygga.Kanske blir man förälskad i mintgrön igen – vem vet?

  Svara
 2. Anonym
  Anonym says:

  Hej och tack för en bra blogg som jag har följt sedan sydsvenskantiden.

  Jag har en fråga angående vita färger. Om man vill ha ett elegant och stilrent hem, ska man då undvika den sk stockholmsvita färgen och istället satsa på kritvitt?

  Svara
 3. Susann Larsson
  Susann Larsson says:

  Anonymous, så kul att du hängt med från Sydsvenskan. Ang vitt så går det mode i allt det där och kritvitt alt vitt med mycket liten brytning är lite inne just nu bland arkitekter och inredare. Men det blir en kallare känsla. Stockholmsvitt, alltså 0502-Y är en varm och vacker vit som blir jättebra i hemmiljö. Det är ett säkert kort. Tips – beställ efter färgnummer! (Vissa leverantörers stockholmsvitt är beige i tonen)

  Lycka till!

  Svara
 4. erry
  erry says:

  Jag älskar mintgrönt! 🙂 Vi hade mintgröna köksluckor när jag växte upp (på 80-talet) och nu har jag mintgröna väggar i mitt kök (en nyans som andas mer 50-tal än 80-tal…) 🙂

  Svara
 5. Malin
  Malin says:

  De turkosa/mintgröna skålarna inspirerade av marockansk design är underbara. De hade jag gärna haft hemma även om också jag får 80-vibbar.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.