Paul Smith på Stockholm Furniture Fair

Idag är jag på väg till Stockholm igen. Nu är det Furniture Fair som lockar. I år är Paul Smith hedersgäst och som sådan har han även skapat en lounge bestående av fyra delar.

’I det första rummet är en vägg är helt täckt av blomsterbilder tagna av Paul Smith. Inte bara för att han tycker om blommorna, utan också för att han vill ta in en bit av naturen i loungen. I ett annat rum hedrar han den italienske arkitekten och designern Giò Ponti. I detta rum är väggarna klädda med omslag från magasinet Domus, som Ponti också grundade. Giò Ponti är en av Paul Smiths största inspirationskällor. Den tredje delen utgörs av en uttrycksfull samling bilder från Paul Smiths butiker. Den fjärde delen kallas ”Skickade saker” och består av saker som Paul Smith fått sig tillskickade från en mystisk beundrare under ett antal år.’

Det ska bli spännande att se den här loungen. Paul Smith håller också i ett av seminarierna där han ska berätta om vad som inspirerar honom i sitt skapande. ’Jag gillar grejer’ säger han i pressreleasen. Bilderna är pressbilder från Stockholmsmässan.

1 svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.