Shopping i Stockholm

Jag var på en snabbvisit i Stockholm igår och hann pressa in några inredningsbutiker. Nu kommer min lilla runda här, som först och främst är för dig som kanske inte varit i Stockholm eller som är där sällan. (Finns det någon som har fler tips på bra shoppingställen så får ni gärna maila mig så kanske jag kan utöka listan allteftersom). Bilderna kommer från resp hemsidor.

This is a small shopping guide to interior shops in Stockholm if you never visited or just have a short time to stay.
Posh Living, Sveavägen 41-43. Hittade ett jättebra sortiment av ryamattor som man kan måttbeställa men också en hel del detaljer som snygga kuddar, vaser m m.

Studio77, Drottninggatan 77. Säljer exklusiva designmöbler från bl a Arper, MDF Italia, Rolf Benz, Foscarini m m.

BoConcept, Drottninggatan 75. Eget sortiment av möbler och inredningsprylar till hyfsat bra pris.
.
NK Inredning, gör mig sällan besviken. Nu fanns det en hörna med den lite asiatiska stil som jag tidigare bloggat om här. Det fanns kinesiska skåp, fågelburar, bambustegar, läcker keramik m m. Jag blev förtjust i några stora afrikanska Zulu-vaser. En hel del trädetaljer var också rikigt läckert. Stort sortiment av Himla.

Mathilde, vägg i vägg med NK finns denna butik med en mix av kläder och lite inredningsdetaljer. Säljer bl a Day Home.

Plan Ett, Birger Jarlsgatan 32, stort sortiment av marknadens aktuella utbud av designmöbler.

Norrgavel, Birger Jarlsgatan 27, har sitt eget lite jordnära naturliga och vackra sortiment.

Nordiska Galleriet, Nybrogatan 11. En jättebra butik om du vill få tag i toppskiktet av aktuella internationella designers och leverantörer.

Designtorget, Nybrogatan 16. Diverse prylar och pryttlar, ofta färgglad design med mer än en funktion. Ett ständigt skiftande sortiment.

Afro Art, Nybrogatan 29. En något mindre butik än den på Hornsgatan. Härligt sortiment med textilier i mustiga färger och mönster, vackra korgar, smycken och konstnärliga produkter av återvunnet material.
.
Asplund, Sibyllegatan 31. Modernt sortiment av möbler, mattor och accessoarer från flera av de främsta svenska formgivarna såsom Thomas Sandell, Claesson-Koivisto-Rune, Jonas Lindvall, Anki Gneib m fl.

Bruka, Humlegårdsgatan 1. Möbler och dekorationsdetaljer med mycket fint för köket och ett stort sortiment av korgar och korgmöbler. I lite lantlig stil fräsch svensk stil.

Butiker jag inte hann med den här gången, men som står högst upp på listan till nästa gång:

Minh Inredning, Kåkbrinken 11 i Gamla stan. Personligt utvalt sortiment med produkter från Vietnam. Minh är ju annonsör här på bloggen så jag skäms extra mycket att jag inte hann dit, men nästa gång så…

Room, Alströmergatan 20. Har inte varit i den här butiken på länge, eftersom Room också finns i Köpenhamn (dock inte så läge till eftersom Köpenhamnsbutiken nu tyvärr stänger). Trevligt sortiment av moderna möbler och dekorationsdetaljer. Har bl a ett utvalt sortiment av engelska Habitat.
Indori, Smedjegatan 10, Nacka. Butik med ett eget sortiment som de själv beskriver som ’modern elegance meets Asian Zen’. Jag har tidigare visat bilder från ägarnas hem se här, du kan också se bilderna på Indoris hemsida.

London W8, Odengatan 26. Har varit tidigare i den här häftiga butiken som innehas av Simon Davies och Tomas Cederlund. Ingen har väl missat deras inredningsprogram på tv. Butiken är allt annat än slätstruken svensk. Det är unika detaljer, snirkliga bord och vräkiga soffor, massor av kuddar och guldspeglar… ja ni vet säkert vad jag menar.
.
Walles & Walles, Birger Jarlsgatan 81. Framförallt kända för sina tyger i randigt och rutigt. Kallas själva sin stil för tidlös klassisk.
.
Svenskt Tenn, Strandvägen 5. Unikt och världsberömt sortiment tyger, möbler och belysning av Josef Frank och Estrid Ericson.
.
Dahl Agenturer, Strandvägen 7 B. Showroom med agenturens produkter såsom mattor, möbler och belysning. Gillar deras härligt stora färgglada puffar Laika från spanska Treku.
.
DIS Inredning, Humlegårdsgatan 19. Handplockad internationell modern inredning i en alldeles egen genre. Har bl a inrett hotell Puro, som jag skrivit om tidigare.
.
Koffert, Humlegårdsgatan 11. Känner inte till den här butiken alls egentligen, men jag tror att sortimentet drar lite åt det lantliga shabby chic hållet.
.
Spiti, Sveavägen 64. Sortiment med inriktning på den marockanska stilen men mycket kuddar, lyktor, tebord m m.
.
Upper East, Sveavägen 52. Modern klassisk stil.
.
Turquoise, Malmskillnadsgatan 42. Livsstilsbutik med färglada produkter från Indien. Här hittar du kläder, smycken, möbler såsom vikskärmar, spelgar men även kuddar, överkast m m.
.
Bohem, Linnegatan 28-30. Är namnet till trots, inte så där jättebohemiskt utan här kan du hitta exklusiva märken som Missoni Home, Kenzo Home, Mulberry Home, Vesace Home, Ralph Lauren Home m fl.
.
Oscar & Clothilde, Nybrogatan 7. Fransk-engelsk inredning i vacker sekelskiftesstil med originella och utsvävande möbler och detaljer.
.
Modernity, Sibyllegatan 6. Köper och säljer skandinavisk 1900-tals design. Allt från möbler och belysning till glas och keramik.
.
Solgården Antik & Måleri, Karlavägen 58. Gustavianska möbler och antikt med förkärlek för vitt.
.
Geco, Karlavägen 72. Säljer kök, badrumsinredning, möbler m m av det exklusivare slaget såsom Minotti, Boffi, B&B Italia.
21 Kommentarer
 1. Hemmarikets Charlotte
  Hemmarikets Charlotte says:

  Jag tycker att du har lyckats beta av de allra bästa butikerna på din lista. Möjligen skulle man kunnna lägga till Dahl Agenturer på Strandvägen som har ett brett designsortiment och såklart Svenskt Tenn på samma gata.

  Svara
 2. Designdrömmar
  Designdrömmar says:

  Du har valt ut många av mina favoritbutiker, vill även tipsa om DIS och Koffert som båda ligger på Humlegårdsgatan(mellan Sturegatan och Grev Turegatan), samt Outdoor och Spiti.
  Tack för mycket inspiration!
  Hälsningar Åsa

  Svara
 3. Anonym
  Anonym says:

  Tycker du fick med de viktigaste, förutom Dis på Humlegårdsgatan och Svenskt Tenn på Strandvägen. Sedan så finns ju också Åhlens med ett helt våningsplan, gillar deras textilier och så har de bl a Designhouse, Iitala och lite småprylar från alltifrån Stelton till Royal Copenhagen

  Stockholm har ett bra utbud, men det går inte upp emot Köpenhamns, tycker jag! =)

  Glada hälsningar
  Malin M

  Svara
 4. Susann Larsson
  Susann Larsson says:

  Theyoupitouch, I read your list, it’s really god.
  Tjohalia, kul att du gillar dem.
  Petra, alltså det där tror jag inte på, eller du kanske tycker bättre om kläder helt enkelt.
  Proforma, en lite sväng lite då och då i vår vackra huvudstad är inte fel.
  Charlotte, Dahl Agenturer och Svenskt Tenn ska självklart vara med. Har dessutom varit där tidigare, glömde totalt bort dem.
  Åsa, vilka bra tips, har inte ens hört talas om vissa. Ska genast lägga dem till listan.
  Mia, gör gärna det.
  Malin, Köpenhamn är också bra, men på ett helt annat sätt eller hur, mindre butiker men mer udda utbud.
  Lilla du, gör det, kanske är den till någon glädje.
  Johanna, förstår det, Stockholm är otroligt vackert.

  Svara
 5. puppan
  puppan says:

  Åh nu blev jag sugen på att åka upp en sväng till hufvudstaden!!! De fanns en schysst affär på Sveavägen som hette något i stil med ”Upper East” som var riktigt bra … men vet inte om den finns kvar.

  Svara
 6. Anonym
  Anonym says:

  xkpbhufHej!
  Instämmer att de butiker du hittat har ett härligt utbud för alla inredningsroade.Vill gärna nämna Boheme,på Sibyllegatan,likt DIS och Indooris sortiment samt Oscar&Clothilde på Nybrogatan, som har litet mer av nostalgiska gamla alt nygjorda möbler o inredningsdetaljer samt till sist Turqouise i hörnan Smålandsgatan-Malmskillnadsgatan.Där kan du hitta möbler,kläder o detaljer , som passar en stil á la Liza Giles!
  Hälsningar från en inredningsroad 60+!
  P.S Jag älskar verkligen CPH med alla deras inredningsbutiker

  Svara
 7. Susann Larsson
  Susann Larsson says:

  Åh, så kul med så mycket respons och så många bra butiker att besöka, ser redan fram emot nästa gång!!
  Puppan, tack för tipset har lagt in den också!
  Åsa, nej tyvärr, kolla med Pethra på Design- och inredningsbloggen.
  Anonym, åh så jättebra, jag har fört in alla dina tips, tack super mycket.
  Solåkra, det ska jag absolut göra. Tack för tipset!

  Svara
 8. Anonym
  Anonym says:

  Är i mitt esse!
  Karlavägen har butiken Solgården, som har gustavianska möbler o inredningsdetaljer.Allt är vitt,vitt m ngt grått.
  Gecco strax bredvid har inredning de luxe avantgard!
  Över huvud taget , så finns det många bra inredningsbutiker på Karlavägen.
  Inredningsroad 60+

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.