Tips, någon??

Vid den här tiden på året tar mina rosa höstanemoner och rosa nävor över nästan allt i rabatten på framsidan. Men jag tycker de är fina så jag låter dem hållas, men jag kan tycka att det skulle behövas ytterligare en rosa blomma som kan komplettera för att det inte ska bli för enformigt. Men det måste vara en blomma som blommar augusti-september och som klarar att tampas med anemoner och nävor. Och den måste vara rosa. Tips, någon?

(Har testat med fackelblomster och rudbeckia men de är inte tillräckligt tuffa)

Foto Purple Area
7 Kommentarer
 1. Almbacken
  Almbacken says:

  Hej,

  Kärleksört tror jag skulle vara jättevackert. Det finns ju flera olika sorter med rosa blommor. Jag har också en med mörkt röda tjälkar och blad…vet inte var den heter men såg den på Lödde plantskola i lördags.

  Höstsilverax är också jättefint till rosa höstanemoner.

  Och nu kom jag också på stjärnflocka…..

  Ha det gott,
  Maria

  Svara
 2. baratradgard
  baratradgard says:

  Jag köpte några rejäla plantor rosa flox av en dansk plantskola på Trädgårdsfesten på Sofiero. De ser ut som om de skulle kunna blomma ett tag till. Men jag vet inte om jag tycker de skulle passa så bra till nävor och höstanemoner.

  Och så har jag rosa malvor som blommar om nu.

  Svara
 3. Petra
  Petra says:

  Astilbe, den är otroligt anspråkslös och kommer tidigt på våren med sitt bladverk och till hösten kommer vipporna som sedan slår ut i vitt, rosa eller cerise och dom finns i olika storlekar.
  Men de fösta blommorna jag tänkte på var just rudbeckia 🙂

  Svara
 4. många bäckar små (Karin Schnell)
  många bäckar små (Karin Schnell) says:

  Precis som någon tidigare kommenterade här ovan föreslår jag malvan, den är ju ljust rosa men här i Stockholm slutar den blomma i augusti. Det som däremot blommar sent, ända in i oktober här i Stockholm är rosenskära. Den finns ju både i vitt och rosa färger. Den kan dock konkurera med höstanemone i höjd för de blir upp till 1 meter. Lycka till!

  Svara
 5. Susann Larsson
  Susann Larsson says:

  Tack för alla trevliga tips, kul att få ett sånt gensvar på frågan. Tror att jag ska ta och prova några olika blommor för att se vilka som växer bra just här i vår jord.

  /Susann

  Svara
 6. Malin
  Malin says:

  Stjärnflocka och kärleksört (Matrona) slår jag ett slag för.

  Tror i och för sig att det skulle vara väldigt snyggt att blanda något med lite purpurfärgat bladverk också. Det är så vackert till rosa blommor. Kanske något vackert gräs eller alunrot?

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.