Tokiga i vitt

Har läst i några utländska bloggar att de tycker att vi svenskar är tokiga i vitt. Ja, det stämmer nog. Kanske beror det på vårt klimat eller bara att vi tycker om enkelheten. Hur som helst gäller det nog danskar också. Här är ett hem från Köpenhamn där kritvitt är basen och sen har man lyft in svarta detaljer. Ett enkelt men effektfullt koncept. Bilder från spanska Elle Deco.

I read in a few blogs that the swedes are crazy about white. I guess it’s true. Maybe it’s because of our weather climate or maybe we just like it simple. Anyway, the danes are as crazy as well. This is from a flat in Copenhagen. White base with black as an accent. Simple but effective. I’m swedish so obviously I love this. Images from spanish Elle Deco.

12 Kommentarer
 1. Desiree
  Desiree says:

  Ja det är något man märker då man flyttar utomlands att många hem i norden är mycket vita eller ljusa. Jag tycker det är vackert. Jag tror att det beror på att vi har så mörkt under vintern. Ljus är något som är väldigt viktigt för oss nordbor.

  Svara
 2. Susann Larsson
  Susann Larsson says:

  Pia, ja man kan lätt bli det. Det är ändå enklare än om man skulle bli tokig i tex guld.
  Hannele, det är tur vi har dig, färgklicken från Hisingen.
  Desiree, jag tror du har helt rätt.
  Anna a, visst är det snyggt, jag gillar också det.
  Linda P, halloj, vad kul – välkommen in i bloggvärlden. Självklart får du länka hur mycket du vill.
  Frida, ja se de har rätt!

  Svara
 3. Susann Larsson
  Susann Larsson says:

  Sandman, I’m not very good at spanish, but I have seen this in another magazine. I think it’s the home of one of the owner to the company that make ’Vipp’ the trashcans.

  Svartpeppar, kul att du gillar bloggen, jag blev jätteglad när jag hittade just dessa bilderna, eftersom jag tycker att de är så rena och vackra.

  Svara
 4. Mia
  Mia says:

  Vilket underbart hem! Men jag tror det är det där med bristen på ljuset häruppe i Skandinavien som gör att vi älskar vitt.. kram!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.