Uppdrag badrum

Minns ni tidigare inlägg om sekelskifteslägenheten där jag skulle ge förslag på bl a badrum. Det var inte det enklaste. Jag vill inte efterlikna hur det en gång sett ut för det blir så lätt fel, utan jag vill ge det en modern stil, men ändå hålla kvar sekelskiftskänslan. Den ena toaletten har ett glasfönster med en liten dörr mitt i badrummet som så definitivt sätter stilen så något helt modernt blir inte heller rätt. Allt ska vara till en rimlig kostnad så klart. Inspirerad av bilder liknande de här från Sex and the City och ett gammaldags badrum med svartvit rutigt golv från Ballingslöv…

… men med en något stramare stil så blev mitt förslag så här. Sanova/Duravit har kommit ut med en serie som heter Starck Edition 3 med badrumsporslin som känns lite gammaldags men ändå med en lite mer modern ton. Tillsammans med schackrutigt golv i mosaik och vit väggkakel som läggs i tegelstensmönster blir det en sekelskiftskänsla utan att snirkla till det för mycket. Blandaren med tvågrepps krysshandtag heter Axor Terrano och kommer från Hansgrohe. Lampan Lincoln från Sanova.
Foto från Ballingslöv, Sanova, Hansgrohe, Kakelspecialisten, flickr.
About my earlier post about a bathroom for a client. Inspired by the bathrooms in Sex and the City and Ballingslövs old fashioned I choosed something close but a more strict style. Black and white tiles on the floor with white brick wall pattern on the walls gives the old century style that I was looking for. Philippe Starcks recently designed sink and chair (Starck Edition 3) are modern but not too modern to fit in. Tap from Hansgrohe and a matching lamp from Sanova.
8 Kommentarer
 1. Petra
  Petra says:

  Spännande och snygg tolkning av modernt sekelskiftes badrum!!
  Det är just det jag håller på med här hemma.
  Det mesta är redan på plats men jag söker passande badkar och någon slags möbel (byrå eller skåp ca 80cm brett) som ska vara fristående mitt emot toaletten.
  Skönt att det inte är någon stress.
  Ha en bra dag 🙂
  Petra

  Svara
 2. baratradgard
  baratradgard says:

  Har precis just nu kommit hem från en badrums-road-trip… planerar för vår 1850-tals skånegård som vi snart övertar.

  Vi besökte först Qvesarums byggnadsvård och blev superförälskade i fint mönstrade cementgolvsplattor. Sen hittade vi fint badrumsporslin från Miller på Golvpoolen. Men jag är inte säker på om det kanske är lite för nytillverkat tillrättalagt. Ska titta närmare på dina idéer om vask och toa, tack!

  Svara
 3. Zyprezz
  Zyprezz says:

  Kjempelekkert, stilsikker blanding av nytt og gammelt, elsker badekaret og skulle ønske jeg hadde et slikt selv :)flotte speil på veggen, og skilleveggene rundt omkring er kjempesmart!

  Ha en god dag,

  Ingrid 🙂

  Svara
 4. Hemma hos oss
  Hemma hos oss says:

  Va häfigt att göra "rum i rummen" även i ett badrum, även om det förutsätter att man har ett par kvadrat att göra det på! Vi ska fixa ett badrum/relax/spa nere i källaren (ca 20 kvm) så det här får hamna under favoriter som inspiration!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.