Veckans tips 10: Glöm inte klacksparken!

Det här är egentligen mer en vänlig uppmaning till eftertanke än ett tips. Inredning är kul men inte livsviktigt, snarare är det ett ’dagens ilandsproblem’ som grabbarna i HippHipp skulle uttryckt det. Försök att vara lite snäll mot dig själv. Blir livet bättre om du har ett perfekt hem? Kanske är det inte så viktigt att få ett lika vackert hem som alla vännerna tycks ha. Kanske är det bättre att skaffa teflonöron när svärmor klagar över att det är ostädat varje gång hon kommer på besök. Visst är det häftigt att ha det riktigt hippt hemma varje gång du har fest, men hur många gånger är det… fyra gånger om året?

Inred för dig själv och de som bor där. Acceptera att under vissa tider när barnen är små så blir det rörigt och stökigt. Var tolerant mot dig själv, det är ingen utställning. Välj en stil som passar till situationen. Kanske bra plastbackar från IKEA är viktigare än kristallkronan du drömmer om. Det där vackra hemmet med tjusiga soffor och dyra vaser kanske inte funkar just nu. Drömhemmet kommer kanske en gång i tiden men att annat måste gå före just nu. Man måste inte ha allt på en gång.

Hur som helst är det viktigast att du mår bra i ditt hem och att det fungerar till det vardagsliv du lever. Kanske är avkoppling och familjeliv egentligen viktigare än att jobba ihjäl sig för att kunna få det ultimata köket. Ska du ha fest ha det på kvällen, släck ner, tänd stearinljus, ingen ser att det inte är perfekt. Hinner du inte städa eller baka – varför tror du doftljusen uppfanns!
Bild på Fatboy från Havenaer.

Med detta inlägg så avslutar jag mina numrerade veckans tips som är tänkt som en serie grundtips. Fler ilandsproblem kommer som vanligt dagligen.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.