The Hempel – ett modernt zentempel

The Hempel Hotel i London som är designat av brittiska designern Anouska Hempel var verkligen så häftigt som jag trott. Det var ett litet hotell med en mycket speciell inredning som enligt dem själva ska vara som ett tempel där minimalism från öst och väst möts. Tyvärr kastade de sig över mig när jag tog fram min kamera, som om jag var värsta terroristen, men bilderna på nätet är ju fina. Hela hotellet går i vitt och svart med några trädetaljer från fjärran östern i brunt. I den storslagna foajén som går i vit-beiga nyanser med mycket sten möts man av två stora öppna spisar med nedsänkta soffor framför. En sittgrupp på varje sida om receptionsdisken som också den var helt vit. All personal bar svarta kläder och man skryter med att även städerskan bär Prada.
Restaurang och bar var också mycket speciellt inredda. Dekorationer med höga svartmålade bambupinnar med orkidéer som antingen satt nerstuckna längst upp på bambun eller flöt runt fötterna tillhörde favoriterna. Hela hotellet kändes väldigt mycket Zen där ju enkelhet och renhet är den gemensamma nämnaren. Det var mycket svartmålade golv, vita väggar, svarta bord och stolar klädda i vitt. ’Enkla’ dekorationer med mycket levande ljus och dramatiska arrangerade växter. Lite sakral dramatik.

Rakt över gatan har man anlagt en liten trädgård som går helt i Zenstil. Den var vacker och meditativ med mycket runda stenkulor och buxbombollar runt fyrkantiga dammar.

Om du är intresserad av Zen i inredningen så finns det en bok som jag kan rekommendera som heter zen – interiör trädgård mat och är skriven av Ou Baholyodhin och är utgiven av Förlaget Sören Fogtdal.

1 svara
  1. cleo
    cleo says:

    Hej där terrorbruden! Vad läskigt, men tyvärr är det en realitet idag, med alla terroristhot. Fina bilder är det i alla fall och jag vill också åka dit.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.