Kronprinsens nya väggmålningar

Igår var jag i Köpenhamn igen. Den här gången var det med mina skånska bloggkompisar – Anna Inreder, Simplicity Jannice, Living like Linda och Maria från Lilla Villa Vita. Vi besökte danska kronprinsparet Fredrik och Marys nya renoverade bostad i ett av de fyra palatsen på Amalienborg. Det var en lång kö ringlande utanför och vi hann både fota de söta danska vakterna och se drottningen åka förbi i rollsen. (Ut för att handla cigg kanske?) I den nya renoverade bostadens officiella del, den som nu visades upp, hade man valt att satsa på stora gigantiska väggmålningar i flera av rummen.

Tanken är vad jag förstått att göra miljön lite mer tidsenlig och modern. Flera olika konstnärer har nu fått satt sin prägel på slottet. Väldigt kul att man tar det steget och vågar ta ut svängarna lite. Kul också med kontrasten mellan det guldiga snirkliga slottssalarna och den moderna konsten. Om man ska vara lite kritisk så kanske det gav ett något splittrat intryck, ingen direkt helhet totalt sätt. Men det kanske man får ihop senare när möblerna kommer in. Slottet är öppet för allmänheten t o m den 30:e Maj. Bilderna är mina egna.

9 Kommentarer
 1. sinnlighet
  sinnlighet says:

  Tack för att Du visade dessa bilder, de reviderade min fördomsfulla bild av tidlös & ständigt konservativ inredning, i kungliga gemak!

  Agneta

  Svara
 2. Maria i Lilla villa vita
  Maria i Lilla villa vita says:

  Tack för en underbar fredag! Kul att du visar bilderna från slottet. Själv var jag lite för feg för att trotsa kameraförbudet. Men du är modig, du!
  Jag önskar dig en skön kommande vecka!
  Varma kramar Maria

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.