Wabi Sabi – är det jag?

Under en av våra bloggträffar kom diskussionen fram angående wabi sabi. Jag har nämligen köpt ett drivvedsbord, ska visa er det senare. Men jag ska vara ärlig och säga att jag inte tänkt så mycket på betydelsen av wabi sabi. Sen gick jag in och på Sköna Hem, som skrivit en hel del om det här, och började fundera på om jag är det. Jag gillar det naturliga och uppskattar skönheten och enkelheten. Jag är också väldigt förtjust i vackra okonstlade dekorationer som kommer från naturen, som blommor, grenar, stenar m m. Men det ska vara i sparsamma mängder så att det blir harmoniskt. Jag gillar det enkla och tycker att saker och ting har sin plats och funktion och har stor respekt för historiken. Jag gillar också rena material som glas, sten och trä (och betong!). Men sen stod det i den här artikeln att man gillar när saker är slitna och har patina (nja) och dessutom att om man är wabi sabi så vill man gärna diska för hand med trädiskborstar (??). Nej, nej… det där är inget för mig! Bilder från Sköna Hem.

11 Kommentarer
 1. ela
  ela says:

  Slitna grejer typ patina är jag också tveksam till. Men när jag tittade på foton med "lampskärmen" kom jag äntligen på lösningen till min lampa med stor fin lampfot. Ska testar detta – utan tyg.

  Svara
 2. Prefer Simplicity - Milla
  Prefer Simplicity - Milla says:

  Ja, visst faller man pladask för Wabi sabi, men varför måste allt kallas för en massa trendiga namn, skratt. Vi gillar ju det utan att för den delen behöva köpa hela konceptet/livvstilen;) Eller? Hur lätt påverkade är jag/vi egentligen?

  Svara
 3. STILinredningochdesign.blogspot.com
  STILinredningochdesign.blogspot.com says:

  Ha ha.. håller med dig. Vissa saker stämmer in på mig
  men gillar ej när det e för många slitna saker, då blir det lite skitigt och för mkt loppuis känsla för min smak 🙂

  Det där med diskning stämmer ej på mig…

  Ha en fin dag

  Kram Madde

  Svara
 4. simplicity
  simplicity says:

  Nej det är du inte… Det är en alldeles för Shabby stil för dig 🙂 Allt är skavt gammalt, lite shabby chic fast mörkare.

  Kram kram Jannice

  Svara
 5. Anonym
  Anonym says:

  Man kan ju gilla en sliten känsla på möbler och hus utan att för den sakens skull vara fullständigt opraktisk. Man måste ju kunna städa, ha kladdiga ungar och kunna diska ordentligt, annars blir livet bara en kamp. Hur kul är det? Trädiskborste? Nej tack.
  /Eva

  Svara
 6. Susann Larsson
  Susann Larsson says:

  Milla, visst blir det ofta för mycket etiketter på allting, man tycker ju om det man tycker. Oavsett vad det har för namn. Blir lätt jobbigt med det där.

  Elin, hittade ett på Ilva till hyfsat pris.

  Jannice, nej precis inget shabby här inte.

  Eva, ja det måste vara praktiskt annars blir det liksom fånigt.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.