Terence Conrans storslagna böcker om trädgård

Den här helgen har jag varit ute i trädgården och gjort ett riktigt ryck, bl a grävde jag upp tre stora japanska gräs och delade. De hade blivit så stora att man inte kom fram till ytterdörren utan att behöva gå en omväg ut på gräsmattan. Vilket jobb, fick använda både såg, lånade spadar och gräv hjälp från mina grannar. Tror jag sabbade sågen dessutom. Men nu är det gjort och nu står de där i flera mindre tuvor och med en betydligt bättre placering. Förhoppningsvis klarar de min behandling och blir höga och snygga under senare delen av sommaren.

För er som är trädgårdsintresserade så har jag några bra böcker som jag gillar och gärna kikar igenom då och då för inspiration. Jag är speciellt förtjust i Terence Conrans stora härliga böcker som visar trädgårdar över hela världen och inte i det lilla ’pelargonformatet’ utan snarare i det stora formatet. Sen får man själv omvandla idéerna så det passar på sin egen lilla plätt, mycket roligare på det hållet tycker jag.
’The Essential Gardenbook’ av Terence Conran och Dan Pearson har jag skrivit om tidigare, men den är fortfarande en källa för inspiration hos mig. Det var bl a här jag fick mina idéer till att använda japanska gräs från början. För något år sedan kom en värdig efterföljare, vet inte om det är tänkt att vara en efterföljare men för min del blev det så, ’Trädgårdsdesign för 2000-talet’ (eng titel Outdoors, The Garden Design Book for the Twenty-first Century) av Terence Conran och Diarmuid Gavin. På min senaste Londonresa utökade jag samlingen med ’Planting’ också av samma författare. Fantastiskt inspirerande bok den också. Bilderna nedan är mina egna.

2 Kommentarer
 1. Linda P
  Linda P says:

  Konstigt, har idag gjort ett inlägg med två trädgårdsböcker :). Funderade på att ha med TC, men tog aldrig med den. Men den är bra förstår jag???

  Svara
 2. Susann Larsson
  Susann Larsson says:

  Linda, allihop är jättebra, speciellt om man vill få annorlunda och lite udda inspiration. Kanske inte så mycket info om växterna, men det kan man hitta på annat sätt. Jag har fått många idéer, t ex hur man ska lägga gången fram till huset, olika kombinationer av växter som man inte tänkt på och hur man överdriver med vissa plantor för att få bättre effekt och mindre plotter.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.